Munkagårdsdagen
19-05-04

Munkagårdsdagen är en dag när skolan visar upp sina utbildningar blandat med event och försäljning av växter, mat med mera.

Jag höll föreläsningar löpande under dagen om trädgårdsdesign, hur man gör sin trädgård ombonad och delar in den i så kallade rum.

Vårdag i Harplinge
19-04-26

Så var det åter dags för mig att medverka på Harplinge Lantmäns Vårdag.
Jag fanns på plats för att ge trädgårdsråd till kunderna. Det blev många härliga trädgårdssamtal och en och annan snabbskiss med planteringsförslag.

Harplinge/Steninge pastorat

19-03-14
Föreläsning om perenner för ett glatt gäng trädgårdsarbetare och kyrkogårdsvaktmästare.
Jag berättade om lättodlade perenner och då framförallt låga sorter som är lätta att arbeta med på små ytor.

 


Bokmässan 2018

Vid bokmässan 2018 föreläste jag om trädgårdsdesing, Design för din trädgård, på Trädgårdsscenen. Mycket roligt med intresserad publik och allt var fint arrangerat.


 


Vårdag i Harplinge

18-04-28.

I år igen fick jag inbjudan att vara med på Harplinge lantmäns Vårdag.
En dag då de bjuder kunderna på olika upplevelser och specialerbjudanden och det är tydligt att det återkommande evenemanget är en succé!
Det blev många roliga trädgårdssamtal där jag bjöd på trädgårdstips och skissade rabattförslag till besökarna samt pratade om olika örter som kunde provsmakas.


Trädgård för alla

18-04-25
En föreläsning med bildvisning där jag pratade om växtkombinationer och hur man skapar en ombonad trädgård och intressant trädgård. Många frågor från en engagerad publik gjorde kvällen optimal.

Det var föreningen Uppsticklingarna som bjudit in mig men kvällen var också öppna för icke medlemmar.Nytändning i vintermörkret
17-11-29

En inspirationsföreläsning för Laholms Trädgårdssällskap med bildvisning och berättelser samt många trädgårdstips inför nästkommande trädgårdsår.
Efteråt en fikastund blev det växtlotteri. Kvällen avslutades med att jag visade hur en enkel krans av binds och alla fick göra en egen med mycket lyckat resultat.


Bokmässan, Trädgård för alla

17-09-29 och 09-29

Med stor glädje fick jag ännu en gång möjligheten att medverka på Bokmässan i Göteborg. Vid tre tillfällen föreläste jag om Trädgård för alla, om hur trädgård kan bli något för alla oavsett om man har en egen, inspireras av någon annan eller bara har en örtagård i köksfönstret.


Inspirationsföreläsning i Båstad

16-12-12

Vid Båstad Akademi träffade jag en klass vuxenstuderande trädgårdsmästare, strax klara med sin utbildning.
Jag föreläste om möjligheter och att följa sina trädgårdsdrömmar, både i yrkesvägar och privat och visade bilder till.


Vårdag

16-04-30
En härlig vårdag/trädgårdsdag hos Harplinge Lantmän där jag fanns med under dagen och berättade om allehanda örter och vårsådd.
Besökarna fick bland annat smaka på den härliga chokladmynta och en nyhet med betoning på het, oreganon Hot n’ Spicy. En oregano med oväntad hetta i varje litet blad.


Vårmys

16-03-16

En föreläsning för Okome föreläsningsförening i Okome bygdegård.
Jag delade med mig om vårliga bestyr och favoritväxter med bildvisning bland annat från min gård i Blixtorp, Falkenberg.
En trevlig kväll med många skratt och härliga trädgårdsfrågor.


Bokmässan, Skapa en ombonad trädgård

2015-09-26
I år föreläste jag åter igen på den stora Bokmässan i Göteborg.
Jag berättade och visade bilder om hur man går till väga för att skapa en ombonad trädgård. Det var många åhörare och en trevlig stämning.
Efteråt kom många frågor från publiken och det tycker jag är extra roligt.


Workshop

2015-02-28
En workshop i beskärningens ädla konst för
trädgårdsgruppen Vresrosorna i Falkenberg.
Vi höll till hemma hos en av medlemmarna och hade både teoretisk och praktisk genomgång av olika saker man ska tänka på vid beskärning.


Krydda din vardag

2014-09-12
En föreläsning om hur man odlar örter och till vad de kan användas.
Föreläsningen hölls för en stor samling daglediga i Slöinge.
Jag hade med flera olika örter som fick avsmakas och som avslutning gjorde jag en smakrik pesto med basilika och spenat som alla fick smaka.


Bokmässan i Göteborg , Fjärilsträdgården

2014-09-26 och 27

Två föreläsningstillfällen på Bokmässan i Göteborg
där jag berättade och visade bilder för att inspirera till att anlägga fjärilsträdgårdar.
Tema detta året på bokmässan var Brasiliens regnskogar och jag ville då förmedla vår svenska biologiska mångfald och hur vi kan gynna den.