Idag i Naturens skafferi i Radio P4 Halland var jag ute med
reportern Kathinka Lindhe och plockar enbär.
Klicka här för att lyssna på programmet:
Sveriges Radio P4 Halland
Enbär har för mig blivit ett begär!
Måste ut och plocka mer så jag har.
Här kommer recept på min nuvarande favvo crème fraiche!
Enbärs crème fraiche
Rör ned två teskedar flytande honung i två deciliter crème fraiche.
Krydda rikligt med krossade enbär och smaka av med lite flingsalt.
Enbären behöver få dra ett tag innan den rätta smaken kommer fram.
Klicka crème fraichen i en mustig soppa eller använd den till godaste biffen!
Begärlig vild och len smak!
som goda vänner hjälpt mig skrapa skrapa och slipa slipa!:)
Enbär blir en god krydda både krossade och hela.
Använd dem i marinader, såser, grytor, biffar m.m.
Smakar lika gott i vegetariska rätter som till kött och fiskrätter.
De ger den där speciella smaken som smälter in men ändå sticker ut!
Lättast då krossade som te.
Bör ej användas av gravida då de har en sammandragande inverkan
på livmodern och kan även irritera levern.