Chilibröd

Härligt med en dag med hemmafix och datajobb.
Det är verkligen en strålande kombination!
Idag har jag varit i bakartagen igen.
Man skulle kunna säga att jag hamnat i ett bakflöde;)
Kunde ju vara något negativt om det inte handlade om att baka matbröd
som för mig är ett ytterst angenämt flöde:)

130806 101Degspad i flöde, havredryck och pumpafröolja ger fin färg.

130806 110Det blev en hel del olika bröd gjorda idag;
Små rosenbröd med grovt dinkel, havrekli, linfrö med mera
som ska ges till hungriga glada barn och fiberrika matbröd av två slag.
Rosenbröden liknar icke väl sammanhållna köperosor
utan snarare ymniga vresrosor kan tilläggas;)
Men som en kär gammal vän sa: Då blev det den sorten den här gången!

130806 122Av de större matbröden är två stycken med basilika och ett med basilika och chili.
Det sistnämnda ska en snäll person få som hjälpt mig med min nya dator
och som vid det tillfället berättade att han odlar chili av olika slag i sin lägenhet.
Härligt att möta entusiaster!

Baktips: Baka ofta så händerna lär sig känna igen den där härliga mjuka degen
som tacksamt kommer att jäsa till fantastiska bröd:)

No Comments

Post A Comment