18 dec Det årliga pepparkakshusbaket
En stundvis solig dag då det blöta regniga byttes mot
svala vindar och graderna började krypa nedåt igen.
All snö har drastiskt minskat i mängd.
Stenläggningar har regnat fram och gräsmattorna lyser gröna.
Julen närmar sig med stormsteg och hos oss blev det idag äntligen dags
för vår traditionella pepparkakshusbakning:)
För trots att jag inte äter vitt socker
så är ett pepparkakshus varje år ett måste!
I år blev det den här designen.
Under morgondagen torde husets dekoreras med vadd (= rök) ur skorstenen
och vadd (= snö) runtom, samt att diverse pepparkaksfigurer flyttar in:)
Ett tips till er som gör pepparkakshus;
Använd gelatinblad som fönsterglas!
Det blir dekorativt och fästs lätt med några duttar kristyr på baksidan.
Pingback:Det årliga pepparkaksbaket | Debora Garden
Posted at 17:43h, 08 december[…] lilla men viktiga skorstenen som sällan är så lätt att få på plats som man kan tro. (Klicka HÄR för att se fjolårets […]