Dynamit i koppen

Ingefära

Ett tämligen oansenligt utseende men oj så härlig insida:)
Doften är kryddig och smaken lätt parfymerad med sting.
Ingefära har sedan urminnes tider använts inom naturmedicin
och är en given smaksättare i bland annat indisk matlagning.
Ingefära anses bra för lederna, magen m.m. och är rik på antioxidanter,
just det våra celler behöver för att hålla sig piggelin:)

Jag brukar skära några skivor och lägga i varmt vatten
så blir det härligt ingefärste!
Igår berättade en vän att hon tog riven ingefära, honung och citron i sitt vatten.
Mmmm, härligt! Tack för tipset Maria!

Silkeslen närproducerad honung

Till våren passar det bra att sätta rotbitar av ingefära i kruka:)
Sandblandad jord med halva höjden synlig.
Då är det bra att ta sådana exemplar som på bilden, med gulgröna utskott.


No Comments

Post A Comment