En kittlande känsla

Fröpåsar är för den odlingsglade likt gottepåsar för ett barn.
Det kommer helt an på en själv vilket innehållet blir i påsarna. Kanske är man en vild blandat smågodistyp som älskar färg, form och det där lilla extra som får det att dra i mungiporna. Kanske är man den som vill ha påsen fylld av sommarens lenaste toner
som får det att bölja i mild harmoni i kruka och rabatt.
Fröer har blivit så lätta att få tag på så det är näst intill omöjligt att med minsta växtintresse inte trilla dit och bli en odlare när man på väg mot butikens fruktdisk sneddar förbi fröhyllorna. Lätt dröjer man sig kvar, börja drömma sig bort och helt osökt handlar med
tre sorter hem som man inte visste om att man behövde.
För att inte tala om alla förföriska fröföretag som finns på nätet. Deras härliga frökataloger blir enkelt den bästa kvällslektyren och sidorna får både hundöron och kryss med pennan för att alla önskemål ska kommas ihåg.
Det är en kittlande känsla att inhandla fröer och sedan i stillhet få sitta ned och betrakta de fina fröpåsarna, fyllda av möjligheter och löften inför kommande trädgårdssäsong.
Dags att så ett frö och odla ett intresse.

120314 050

Örtagårdens Plantskola
Ett familjeföretag bestående av, som de beskriver sig själva, pepparberoende.
I katalogen finns olika sorters fröer men framför allt har de specialiserat sig på chilipeppar.
De har ett rejält stort utbud från milda tomatsmakande till de allra hetaste chilisorterna.
Beskrivningarna är i regel från deras egna erfarenheter och mycket målande
som till exempel att det finns chilis vilka nästan ”tvingar sig ned i potatismoset”.
I katalogen hittar man också en receptsamling med många heta smaker.

120328 035

Impecta Fröhandel
Det här är en stor fröleverantör och deras katalog är som rena guldgruvad för den fröfrälste. Där ryms frö till allt från små alldagliga sommarblommor till jättestora ovanliga träd. Det finns mängder av färgbilder och intill text som berättar en hel del om den färdiga växtens höjd, blomtid med mera. Företaget har också ett stort sortiment av så kallade kulturväxter och genom spridandet av dessa fröer vill de möjliggöra överlevnaden för gamla nyttoväxter. I katalogen finns också gott om tillbehör för en lyckad sådd.

No Comments

Post A Comment