06 nov Massera mera
Ja visst låter det lite underligt,
masserade grönsaker.
Men jag lovar, det är helt begärligt!
Sedan jag fått tipset från Liselott på Sörby naturhälsogård
gör jag masserade grönsaker av alla de slag och.
I kväll fixade jag grönsaker för att ha till lunch i morgon.
Så här gjordes kvällens gröna:
Strimla vitkål och paprika fint, riv morot och squash grovt.
Ringla över lite god olja, en skvätt äppelcidervinäger,
en dutt flytande honung, en liten nypa flingsalt och lite svartpeppar.
Vad man väljer här är efter smak och tycke men det blir gott att få med de fem grundsmakerna: sött, surt, salt, beskt och umami.
Umami är den färska fräscha smak som är svår att sätta fingret på:)
Massera grönsakerna sedan med händerna i fem minuter.
De blir saftiga och mjälla!
Tänk på att de krymper ihop drastiskt så ta till ordentligt!
Härliga och färdigmasserade.
Nästa gång ska jag tillsätta färsk chili, dock efter masserandet;)
No Comments