13 sep Fläderkapris och radiodebut
Härligt!
Idag gjorde jag radiodebut i programmet
Carlsson & Co med ’Naturens Skafferi’.
Det är en serie där jag en gång per vecka berättar
om olika vilda ätbara växter och vad man kan ha dem till.
I dagens program är jag och reportern Kathinka Lindhe ute och plockar gröna fläderbär för att sedan
tillaga dem hemma hos mig.
Inslaget finns på följande länk P4 Halland och börjar ca. kl.11:07.
Deboras Fläderkapris
Ca 20st bärklasar
salt
Plocka de omogna gröna fläderbären
Rensa bort pinnarna från bären (små spelar ingen roll)
och varva dem i en burk med salt.
Sätt på lock och låt stå mörkt några dagar tills saltet smält.
Detta tar bort en del av det beska i bären.
Lag
4 dl vatten
1 dl 12%ig ättiksprit
½ tsk salt
2 msk socker
3 st. kryddnejlikor
3 st. vitpepparkorn
Skölj bären rena från salt under rinnande vatten.
Koka upp lagen och slå den över bären.
Låt stå svalt över natten.
Häll i kastrull nästa dag och låt koka i tio minuter.
Fyll upp med bär i glasburkar och häll på lagen så den täcker.
Sätt på lock genast och förvara svalt.
Salt, gott och krispigt!
Mycket uppskattad present:)
No Comments