Sändning nr.2 +recept

Strax dags för sändning nr.2 av serien Naturens Skafferi,
där jag och reportern Kathinka Lindhe är ute i naturen och hittar ätliga växter:)
I dag berättar jag vad rosenblad kan användas till.

Klicka för att lyssna P4 Halland

Härligt att de ännu blommar, vresrosorna!
Här kommer dagens recept.

Rosenbladssalllad

Tag lika delar:
babyspenat
ruccolasallat
groddade solrosfrön
finskuren, strimlad zuccini

Skär önskad mängd gul paprika i tunna strimlor.
Blanda salladen luftigt och lägg kronblad av vresros eller annan vildros på toppen.
Rosenbladen är ömtåliga.

Vinägrett:
1/2dl kallpressad rapsolja
1/2dl  vatten
2msk äppelcidervinäger
Ett knippe färsk timjan, finklippt.
Smaka av med nymald svartpeppar, salt och nypressad citron.
En lätt fruktig vinägrett.

Salladen är också god med fetaosttärningar.
Det salta och rosens parfymerade smak passar bra ihop:)

No Comments

Post A Comment