25 feb Skvallerkålen på G!
Nu sticker de upp, de lysgröna godingarna.
Skvallerkål, kers eller kirskål,
kärt barn har många namn brukar det ju heta.
Nej okej, jag vet att många kämpar förtvivlat med dessa illbattingar varje år
när de är till synes oövervinnerliga och sprider sig med ljusets hastighet i alla rabatter.
Att rensa bort dem är mycket svårt då varje lite rotbit blir till en ny planta.
Så nu får vi väl i stället rikta in oss på att använda oss av dem
om de kommit för att stanna:)
De späda vårskotten är härliga råa hackade i en sallad, med smak av persilja,
eller sjud dem och fyll i paj och crêpes i stället för spenat.
Passa på att ordna ett lager i frysen så det finns för framtida behov:)
Och håll ögonen öppna,
för vips dyker det upp något smaskigt kirskålsrecept här på sidan.
Per
Posted at 08:35h, 26 februariMåste lära mig mer om ätliga växter 😉
Elin Debora
Posted at 21:30h, 27 februariDet tycker jag absolut att du ska Per! 🙂