Skvallerkålen på G!

Nu sticker de upp, de lysgröna godingarna.
Skvallerkål, kers eller kirskål,
kärt barn har många namn brukar det ju heta.

1780893_824590940901229_1928693461_nNej okej, jag vet att många kämpar förtvivlat med dessa illbattingar varje år
när de är till synes oövervinnerliga och sprider sig med ljusets hastighet i alla rabatter.
Att rensa bort dem är mycket svårt då varje lite rotbit blir till en ny planta.
Så nu får vi väl i stället rikta in oss på att använda oss av dem
om de kommit för att stanna:)
De späda vårskotten är härliga råa hackade i en sallad, med smak av persilja,
eller sjud dem och fyll i paj och crêpes i stället för spenat.
Passa på att ordna ett lager i frysen så det finns för framtida behov:)
Och håll ögonen öppna,
för vips dyker det upp något smaskigt kirskålsrecept här på sidan.

No Comments
  • Per
    Posted at 08:35h, 26 februari Svara

    Måste lära mig mer om ätliga växter 😉

    • Elin Debora
      Posted at 21:30h, 27 februari Svara

      Det tycker jag absolut att du ska Per! 🙂

Post A Comment