Taggfria björnbär

Tagfria björnbär är toppen vid plockning!
Tittade till min lilla björnbärsplanta idag som bara mäter tre decimeter över mark men som med tiden kommer bli stor uppemot tre meter i höjd.
Sorten jag har heter ’Thornless Evergreen’ och är som namnet antyder taggfri och har flikiga städsegröna blad. En fin sort som lätt klär in en större spaljé eller pergola med sina långa grenar.
Sorten får stora, svarta, söta bär (som egentligen är en stenfrukt) som är rika på vitaminer och antioxidanter. Björnbär trivs i soliga lägen och vill ej stå för torrt


Taggiga rotskott
Skulle det råka sticka upp ett skott med taggar så ska det omedelbart klippas bort. Det händer inte allt för sällan och beror på att grundsten slår igenom den taggfria mutationen. Ursprunget är starkare i sitt växtsätt så för att det inte ska ta över ska taggiga skott klippas bort så fort som möjligt. 

2 Comments
 • Ingrid
  Posted at 11:44h, 23 januari Svara

  Har du haft möjlighet att smaka på bären själv? Jag åt av någon sorts taggfria björnbär hos en bekant och de var smaklösa.

  • Elin Debora
   Posted at 21:48h, 24 januari Svara

   Hej Ingrid!
   Tack för din fråga.
   Ja jag har smakat dem vid et par tillfällen. De jag ätit har varit söta och goda men visst, de smakar inte som vilda björnbär.

Post A Comment