Totalt begär!

Jag har fått ett ihärdigt begär till bladselleri!
Det är så fantastiskt gott:)

Fräscht, krispigt, smakrikt, ja superlativen duggar tätt.
Perfekt att dippa i en vitlöksgräddfil eller hacka i sallad, god i soppa och mustiga grytor.
I dagsläget är den en given favorit vid middagsbordet för såväl liten som stor
i en frestande röra med äpple och Crème fraiche.

Här kommer receptet:

Skär fyra stjälkar och blad av bladselleri i bitar.
Jag brukar strimla bladen finare då de är lite hårda.

Grovriv ett skalat rött äpple.

Rör omsorgsfullt i en deciliter Crème fraiche.
Smaka av med nymalen svartpeppar, färskpressad citron
och eventuellt lite salt.

Krämig så det vattnas i munnen!
På bilden toppad med småbladig basilika.
Räcker till fyra personer som tillbehör
eller till två vuxna i stället för till exempel ris och pasta.
Njut och lämna gärna ett svar här inunder när du prövat!

No Comments

Post A Comment