Trädgårdsdesign med tomtritning

Trädgårdsdesign med tomtritning kan ibland innebära att vissa delar utesluts. På min senaste ritning är fokus lagd på knappt tre av fyra sidor av tomten så det är de som är planerade.

När Ni beställer trädgårdsdesign hos Debora Garden läggs fokus på just de delar av trädgården Ni vill ha hjälp med. Från enstaka planteringar till hela trädgårdsritningar med rabatter, gångar med mera.

En av de senaste ritningarna gick till en kund som har ett stort trädgårdsintresse och redan gjort mycket själv i sin trädgård men ville förändra några specifika områden. Eftersom delarna innefattade nästan tre hela sidor av tomten ritades också huset med.

Tomtritning

Tomtritning
Från framsidan får trädgården en gång kantad med bok som leder till sidan av huset. Snett emot huvudentrén en pergola som också den blir en trevlig passage och tar bort gräsmattan som finns där i nuläget och inte trivs.
Plattor i gräsmattan mot växthuset som på utsidan har en rabatt för bin och andra pollinatörer.

Översikt

Översiktsritning
Den här trädgården har en enkel växtlista och beskrivning av de olika ytorna på en svartvit kopia.

Planteringsplan

Planteringsplan
Intill husets kortsida finns en generös plantering i vinrött, rosa och en uns varm orange. Den är uppritad som en planteringsplan i större skala.
Men den sådan är det lätt att beräkna växter och placera ut dem inför plantering.

No Comments

Post A Comment