Årets kock?

I dag träffade jag flera markägare som planerar att anlägga en stor sjö.
Roligt och spännande att få ta del av deras visioner!
Vi som samlats fick först avnjuta en härlig lunch

som lagades av kockarna Dennis Säwström och Stefan Holmsten.
Dennis Säwström är med och tävlar om titeln “Årets Kock”.
De hade lagat en delikat buffé med diverse läckra grönsaksrätter
samt några köttiga alternativ för dem som önskade det.
Lokalodlat och närproducerat.

Till, äppelmust, gjord av enbart saften från äpplen.
Magiskt god!

Efter lunchen tittade vi på platsen som eventuellt blir sjö
och sedan blev det kreativa workshops där idéerna flödade.
Med hem en härlig presentlåda fylld med gröna läckerheter

som bland annat blekta delikata skott,

och mixade rödbetor.
Tur för mig som fått dille på just rödbetor:)

Ett kalasgott bröd bakat bland annat av den uråldriga vetesorten Svenno
och mycket annat gott hade också hittat ned i lådan.
En rolig och intressant dag:)

No Comments

Post A Comment