Äta en pensé?

Började dagen med att baka lite nyttigare muffins.

Vill du göra liknande var innehållet för 6st muffins ungefär så här:

Dinkelmjöl siktat 3dl
1 ägg
50g smör
1dl russin
1 mosad banan
1msk hela linfrön
rivet skal av en ekologisk citron och lite saft
2tsk bakpulver
rejält med kardemumma
ca 1msk honung
havredryck tills konsistensen blev perfekt

Jag brukar blanda och ge när jag bakar. Ingen gång blir den andra lik
och alla recept varierar. Gå efter känsla och smak!:)
När dessa muffins svalnat gjorde kardemummasmaken dem fantastiska
vilket man inte riktigt kände när de första intogs rykande färska;)

På eftermiddagen styrde jag kosan till Ugglarp
och hälsade jag på hos Mikael på Ugglarps Grönt.

För första gången i mitt liv smakade jag pensé! En frisk något parfymerad smak.
(Viktigt att inte äta de som odlas med någon form av bekämpning, som kan vara skadligt)
Flertalet andra smakprov blev det med, bland annat isört, omogna korianderfrön, citronverbena, som Mikael hävdade var godare än min favvo; citronmelissen.

Och ja, jag kan hålla med om att citronverbenan har en starkare citrussmak
och har ett plus i att den inte är luden. Så okej, delad förstaplats;)

Ljuvligt att se alla sådder av utplanteringsväxter i form av olika kålsorter,
salladssorter m.m. i vackra rutmönster!

Där finns en odlarglädje som smittar av sig!

 

No Comments

Post A Comment