Hjärtblad

Idag har jag fått smaka på allehanda hjärtblad och microleafs
hos Mikael Jidenholm, Ugglarps Grönt.

Det var fantastisk att komma in i växthuset från det dimgrå januarivädret
och se alla dessa små späda godsaker!
De första bladen som växer upp kallas hjärtblad.
Visst är det ett fint namn?!
Sann kärlek när de ger växten precis så mycket fotosyntes
så hela “maskineriet” drar igång.
När de små plantorna växt på sig en aning och börjat utvecklats kallas de microleafs.
Efter att ha sett detta, och framför allt smakat, är det lätt till
att hemmet skulle kunna fyllas av brätten med allehanda små späda skott!
Får lust till sådd av allt från målla till ärtskott.

Smakade på intensivt gröna, köttiga blad av isört, fyllda av fukt och fräschör.
Såg gurkörtens ludna knoppar som strax slår ut i himmelsblå ätbara blommor.

Utanför i dimman, kardborrerot, en riktig delikatess enligt Mikael,
som kontinueligt prövar nya idéer och annorlunda ätbara växter.

No Comments

Post A Comment