18 nov Matlagning
Nu har jag kockat färdigt för idag:)
Mmmycket mätt och belåten!
Idag blev det kikärtsbiffar med citron och cashewnötter.
Gott att ha nötterna grovhackade så det blir mer textur på biffarna.
Till detta Bulgur, grönsaker, ångkokt broccoli
och en crème fraiche med fetaost och honung.
Biffarna går att variera i all oändlighet och grundreceptet fick jag
från en god vän som fått det i sin tur.
Härligt med recept som cirkulerar, förändras och smaksätts efter
olika smak och tycke:)
Så här gjorde jag mina biffar idag:
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
100g champinjoner
1 tetra kikärtor sköljda och väl avrunna
1/2tsk Sambal Oelek
knappt 1/2 pressad citron
1/2dl grovhackade cashewnötter
Hacka lök och vitlök och bryn lätt med champinjonerna.
Mixa blandningen med kikärtorna, Sambal Oelek och citronen.
Vänd i nötterna.
Om smeten är för lös (vilket min var) så blanda i lite ströbröd.
Låt smeten vila en stund.
Forma små biffar, det blir cirka tolv stycken.
De känns ganska lösa men låt dem vila i pannan tills de fått fin färg
så går de lätt att vända.
Smaken blir mild så krydda på efter smak och åldersgrupp.
Smaklig spis!:)
No Comments