Mitt Kök Sverigeresan

Ojoj så mycket god mat!
Härom kvällen fick jag följa med Mikael från Ugglarps Grönt som Vip-gäst
till Mitt Kök Sverigeresan som nu besöker Falkenberg.

999988_689297787763879_1462749615_n

Ugglarps Grönt är en av huvudleverantörerna till hela resan
som vill lyfta fram svenska livsmedelsprodukter och livsmedelsråvaror och är ett projekt i samarbete med bland annat TV4 där inslag från resan sänds under veckorna.

944261_689297707763887_2038651386_nVälkomstdrinken med smak av mynta ock lime hade en rejäl isbit
i den klaraste is man kan tänka från Torne älv i Jukkasjärvi.
(För mig som valt alkoholfritt och vegetariskt var alternativen
under kvällen förmodligen minst lika goda:)

946599_689297801097211_1596547867_n

Sedan blev vi placerade vid den kopparbelagda baren med direkt utsikt till köket.
Det var läckert att se kockarna och alla andra  i köket när de febrilt grillade,
pyntade, skar och fixade.
Vi som var inbjudna som Vip-gäster fick inte välja meny själva
utan blev överraskade med den ena rätten efter den andra.
Mycket trevligt och ovant!:)
Aperitif: kokt beta bed garnityr som inte kom med på bild.

130720 1615

Första rätten, vackra penséer och grönsaker på förföriskt god majonäs.

164973_689297721097219_141703795_nAndra rätten, elegant placerade rödbetor med en
fantastisk sås toppad med späda blad.

998851_689297754430549_846050239_nNästa rätt: Ett pocherat ägg på en ärtpuré med lättgrillad endiversallat
och över detta en riven underbar ost.

1013920_689297767763881_1595948489_n

Fjärde rätten: En saltbakad kålrot med ost och krispiga grönsaker och mild lök.

1002117_689297901097201_450851790_n

Kvällen till ära smakade även jag på det söta, en efterrätt som smakade
sommar och sol och underbart!
I boten var det bitar av en froppig sockerkaka, sedan hallon fyllda med citroncrème,
en ljuv hallonsorbet toppad med lakritsgranulat och syrablad.
Till the av havtorn bjöds sedan så många småkakor som samvetet tillät.
En utsökt kväll i trevligt sällskap som gav sann inspiration!:)

No Comments

Post A Comment