19 jul Mitt Kök Sverigeresan
Ojoj så mycket god mat!
Härom kvällen fick jag följa med Mikael från Ugglarps Grönt som Vip-gäst
till Mitt Kök Sverigeresan som nu besöker Falkenberg.
Ugglarps Grönt är en av huvudleverantörerna till hela resan
som vill lyfta fram svenska livsmedelsprodukter och livsmedelsråvaror och är ett projekt i samarbete med bland annat TV4 där inslag från resan sänds under veckorna.
Välkomstdrinken med smak av mynta ock lime hade en rejäl isbit
i den klaraste is man kan tänka från Torne älv i Jukkasjärvi.
(För mig som valt alkoholfritt och vegetariskt var alternativen
under kvällen förmodligen minst lika goda:)
Sedan blev vi placerade vid den kopparbelagda baren med direkt utsikt till köket.
Det var läckert att se kockarna och alla andra i köket när de febrilt grillade,
pyntade, skar och fixade.
Vi som var inbjudna som Vip-gäster fick inte välja meny själva
utan blev överraskade med den ena rätten efter den andra.
Mycket trevligt och ovant!:)
Aperitif: kokt beta bed garnityr som inte kom med på bild.
Första rätten, vackra penséer och grönsaker på förföriskt god majonäs.
Andra rätten, elegant placerade rödbetor med en
fantastisk sås toppad med späda blad.
Nästa rätt: Ett pocherat ägg på en ärtpuré med lättgrillad endiversallat
och över detta en riven underbar ost.
Fjärde rätten: En saltbakad kålrot med ost och krispiga grönsaker och mild lök.
Kvällen till ära smakade även jag på det söta, en efterrätt som smakade
sommar och sol och underbart!
I boten var det bitar av en froppig sockerkaka, sedan hallon fyllda med citroncrème,
en ljuv hallonsorbet toppad med lakritsgranulat och syrablad.
Till the av havtorn bjöds sedan så många småkakor som samvetet tillät.
En utsökt kväll i trevligt sällskap som gav sann inspiration!:)
No Comments