Rawfood workshop

Idag gick workshopen i Rawfood av stapeln!
Sammanlagt var vi åtta stycken som samlades
i Studiefrämjandets regi med ledning av mig.

Vi anrättade huvudrätt med tillbehör samt efterrätt och godsak.

Huvudrätten anrättade vi två och två så alla fick ta del i hur den skulle göras.

Det blev en frestande Rawfoodlasagne,
svarvade och marinerade rödbetor, guacamole och andra tillbehör.

Energin var på topp och alla skivade, marinerade, mixade och fixade.

Enbart vegetariska produkter användes och ingen av varorna upphettades.
I möjligaste mån var det ekologiskt produkter, som fördelaktigt
innehåller betydligt med näring och inga giftrester, skönt det.

Efterrätten gjorde vi alla gemensamt och det blev en
smaskig nöttårta med sommarsmak.
Som avslutning – energibollar med mustig smak av kakao.
Perfekta att ha i kylen när energin sjunker eller sötsuget sätter in.

God mat i trevligt sällskap med inspirerande samtal
och hjärtliga skratt bidrog till härliga endorfiner!
Tack alla som deltog för en toppendag och hoppas vi ses snart igen:)
Ps. Tack för all hjälp med disk och markservice! Ds.

Här kommer ett smakprov från dagen,
receptet på energibollarna:Deboras energibollar
100g pumpakärnor
50g cashewnötter
50g hasselnötter
12st urkärnade färska dadlar
2msk kakao (gärna Raw)
ca 1-2msk vatten
Lite färsk pressad citron efter smak
(kokos att rulla dem i)
Välj ekologiska produkter.
Mixa samman alla ingredienserna till en smet som går att rulla till bollar.
Vänd bollarna i kokos.
Variera nötinnehållet efter smak.
Det går även att byta ut hälften mot havregryn fast de då inte blir
Rawbollar men dock betydligt nyttigare än vanliga chokladbollar:))

No Comments

Post A Comment