26 okt Ugglarps Frukt & Grönt
Solen sken från en himmel med lätt strödda moln idag
när jag gjorde ett besök hos Mikael Jidenholm
på Ugglarps Frukt & Grönt.
En driven visionär som nu laddar inför nybygget av Matens Hus.
Spännande att få höra om framtidsplanerna!
Säkert blir det en härlig plats att mötas på och ta del av
för odlare, konsumenter, kockar och många av andra intressenter.
Havet piskades av den starka blåsten,
vilket skådespel det är att se vågornas iver en dag i oktober.
Det är verkligen en härlig plats på jorden
för alla vackra och goda grödor att växa på.
Tänk att vara en kålplanta och få ha en sådan utsikt!
Framför allt var det olika kålsorter vi tittade närmare på idag
men utbudet är enormt variationsrikt hos Ugglarps Frukt och Grönt,
och ännu bredare kommer det bli.
Prydnadskålens små dekorativa blad
plockas och säljs till restauranger som dekoration.
Första gången för mig som jag provätit sådan kål.
(Vanlig prydnadskål i handeln kan vara besprutad
så det gäller att äta de man vet är giftfria.)
Med hem, en påse full med allehanda godsaker!
Några här, frestande färska och närodlade:)
Känner ett sug efter toast med olivoljestekt svartkål
som Mikael tipsade om!
Det har varit en rolig och intressant dag!
Klicka på länken för att komma till deras hemsida:
Ugglarps Frukt och Grönt
No Comments